Home | Aeroporti i Gjakoves

MIRË SE ERDHËT!
AEROPORTI I GJAKOVËS

Aeroporti i Gjakovës është formuar dhe ka funksionalizuar që pas luftës së dytë botërore për nevoja të agrokulturës. Kurse ne vitet e 90’ta, ka pushuar së funksionaluzuari.    

Menjëherë pas luftës së fundit në Kosovë, Aeroporti i është dhënë në shfrytëzim KFOR-it Italian me qëllim të përkrahjes së aktiviteteve ushtarake të misionit të NATO, të cilët menjëherë filluan investimet për ndërtimin dhe funksionalizimin e aeroportit, me ç’rast ka filluar ndërtimi i pistës së re që në vitin 1999 dhe ka përfunduar në vitin 2001, pastaj ky Aeroport u emërua “A.M.I.K.o” që në gjuhën Italiane do të thotë “Aeronautika Militare Italiana in Kosovo”, kurse në gjuhën Shqipe do të thotë “Aeronautika Ushtarake Italiane në Kosovë”

 

 

Historiku

.

Misioni dhe Visioni

Plani i Biznesit

PUBLIKIME

KONTAKTI

  • Wesley Clark 50000 Gjakovë-Kosovë
  • +377 (0) 44 108 200
  • info@aeroportigjakoves.com